Anasayfa / Haberler

Türkiye Deprem Vakfı, Bina Deprem Performans Sınıflandırma Sistemi ile binaların performansını uluslararası bir yöntemle belirliyor

Türkiye Deprem Vakfı, Bina  Deprem Performans Sınıflandırma Sistemi ile binaların performansını uluslararası bir yöntemle belirliyor

BİNA DEPREM PERFORMANSI SINIFLANDIRMA SİSTEMİ

Bina  Deprem Performansı Sınıflandırma Sistemi (DPSS) nin ana esasları ABD de kurulan USRC olarak adlandırılan bağımsız kuruluş tarafından belirlenen ve Türkiye’deki uygulaması da desteklenen bir yapıdır.

Bu sınıflandırma sistemi temel olarak iki türde yapılmaktadır. Bunlardan ilki yapının mevcut durumunun deprem yönetmeliğinde belirtilen performans hedefine uygunlugunun kontrol edildiği aşamadır. Diğeri ise binaların deprem riskinin  farklı kriterlere göre daha detaylı olarak değerlendirilmesini içeren “ileri düzey” sınıflandırmadır. Sözü edilen Detaylı Deprem Performans Değerlendirmesinde binaların deprem performansı detaylı bir şekilde incelenmekte  ve bina performans sınıflandırması yapılmaktadır, bu değerlendirme Türkiye Deprem Vakfı (TDV) tarafından teknik açıdan kontrol edilmektedir.
Bina  Deprem Performansı Sınıflandırma Sistemi (BDPSS) ile binaların deprem performansını daha güvenilir ve uluslararası bir yöntemle belirlemeyi amaçlamaktadır.

Benim Evim Depreme Hazır yarışması birincisine ödülü verildi

Marmara Depremi ve Yeni Bina Deprem Yönetmeliği “ paneli

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Deprem Vakfı işbirliği ile "Benim Evim Depreme Hazır" yarışması düzenleniyor, başvurular 2 Ağustos 2019 a kadar Tekirdağ Belediyesi web sayfasından yapılabilir.

Türkiye Deprem VAkfı AVRASYA İSG Zirvesi Danışma Kurulu Toplantısına katıldı

The Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) Turkey tarafından düzenlenen "Seismic Resilience of Buildings” konulu seminere Prof. Dr. Sinan Akkar konuşmacı olarak katıldı

CTBUH Turkey’in düzenlediği “Seismic Resilience of Buildings” konulu seminere Deprem Vakfı'ndan Prof. Dr. Sinan Akkar konuşmacı olarak katılıyor.

Habertürk'te Deprem Gerçeği Programı başladı.

Bina Deprem Performansı Sınıflandırma Sistemi

Depreme Hazırlık Eğitimleri Devam ediyor

BİZİ TAKİP EDİN    |        Gizlilik Bildirimi

© 2018 Türkiye Deprem Vakfı. Tüm Hakları Saklıdır.