Türkiye Deprem Haritası Güncellendi

Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası yenilenmiş olup, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan ve ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri alındıktan sonra yürürlüğe girmek üzere Bakanlar Kuruluna sunulacaktır. Proje, Başkanlığımız tarafından yürütülmekte olan Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) kapsamında desteklenmiştir. Ayrıca, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından da destek verilmiştir. Türkiye Deprem Bölgeleri Haritasının, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği ile eş zamanlı olarak yürürlüğe girmesi hedeflenmektedir. (Kaynak: https://www.afad.gov.tr/tr/24212/Turkiye-Deprem-Bolgeleri-Haritasi)

Türkiye Deprem Vakfı hakkında

Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi 26-28 Haziran 2019 Eskişehir'de düzenleniyor.

Türkiye Deprem Vakfı, Bina Deprem Performans Sınıflandırma Sistemi ile binaların performansını uluslararası bir yöntemle belirliyor