Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi 26-28 Haziran 2019 Eskişehir'de düzenleniyor.

ULuslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi 26-28 Haziran 2019 da Eskişehir'de düzenleniyor.

Resilience (Dirençlilik); Afet Risk Azaltma Uluslararası Ofisi (UNISDR) Hyogo Eylem Planı sonuç raporunda, “Tehlikelere maruz kalmış bir sistemin, topluluğun veya toplumun, kendi temel yapılarını ve işlevlerini koruma ve onarma dahil, bir tehlikenin etkileri karşısında zamanında ve etkin bir şekilde direnme, soğurma, uyum geliştirme ve iyileşme becerisi” olarak tanımlamaktadır.

International Disaster and Resilience Congress (idRc 2019), bu ana tanım altında yapılmış olan çalışmaların değerlendirilmesi ve dünya ile paylaşılması amacıyla oluşturulmuş akademik bir etkinliktir.

26-28 Haziran 2019 da planlanan programda dirençlilik konusunda farklı disiplinlerden çalışmaların ortak bir platformda konuşulacağı ve tartışılacağı  bir toplantı olması amaçlanmaktadır.

Türkiye Deprem Vakfı'nın da içinde bulunduğu bir çok kurumun işbirliği ile gerçekleştirilecek olan toplantıya katılmak ve detaylı bilgi almak  için http://idrcongress.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Son özet gönderim tarihi 27 Mayıs 2019 dur.

Türkiye Deprem Vakfı hakkında

Türkiye Deprem Vakfı, Bina Deprem Performans Sınıflandırma Sistemi ile binaların performansını uluslararası bir yöntemle belirliyor