19 Şubat 1999 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odas Biyomedikal Mühendisliği tarafından düzenlenen  " Sağlık Tesislerinde Deprem Farkındalığı ve Yapısal Olmayan Tehlikeler (YOTA) " konulu toplantıya Türkiye Deprem Vakfı'ndan Jeofizik Yüksek Mühendisi Seyhun Püskülcü konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda Püskülcü, coğrafyamızdaki deprem gerçeğini kısaca ve basit bir şekilde özetledikten sonra Türkiye ve dünya örnekleri ile depremlerin sağlık tesislerini nasıl etkilediğini fotoğraf ve videoların da yardımıyla gözler önüne serdi. YOTA kavramı ve alınacak tedbirler, bunların neden gerekli olduğu ve sağlayacağı faydaları vurguladı.

Dr. Bozkürk, 17 Ağustos 1999 Gölcük ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde, hem o kaosu yaşayan bir depremzede, hem de Sakarya SSK Hastanesi`nde deprem sonrası şartlarda sağlık hizmeti sağlamaya çalışan bir hekim olarak yaşadıklarını aktardı.

Son olarak söz alan Doç. Dr. Tanırcan da deprem mühendisliği alanında yapılan hesap ve yaklaşımlar ile yararlanılabilecek standart ve kılavuzlar hakkında bilgi verdi. Yönetmelikler hakkında da bilgi Tanırcan son olarak sismik izolasyon sistemleri kavram, yöntem ve uygulama örneklerini aktardı.

Türkiye Deprem VAkfı AVRASYA İSG Zirvesi Danışma Kurulu Toplantısına katıldı

Benim Evim Depreme Hazır yarışması birincisine ödülü verildi

Marmara Depremi ve Yeni Bina Deprem Yönetmeliği “ paneli

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Deprem Vakfı işbirliği ile "Benim Evim Depreme Hazır" yarışması düzenleniyor, başvurular 2 Ağustos 2019 a kadar Tekirdağ Belediyesi web sayfasından yapılabilir.