Anasayfa / Haberler

İstanbul EMO Biyomedikal Mühendisliği Tarafından Sağlık Tesislerinde Deprem Farkındalığı ve YOTA konulu toplantı gerçekleştirildi

19 Şubat 1999 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odas Biyomedikal Mühendisliği tarafından düzenlenen  " Sağlık Tesislerinde Deprem Farkındalığı ve Yapısal Olmayan Tehlikeler (YOTA) " konulu toplantıya Türkiye Deprem Vakfı'ndan Jeofizik Yüksek Mühendisi Seyhun Püskülcü de  konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda Püskülcü, coğrafyamızdaki deprem gerçeğini kısaca ve basit bir şekilde özetledikten sonra Türkiye ve dünya örnekleri ile depremlerin sağlık tesislerini nasıl etkilediğini fotoğraf ve videoların da yardımıyla gözler önüne serdi. YOTA kavramı ve alınacak tedbirler, bunların neden gerekli olduğu ve sağlayacağı faydaları vurguladı.

Dr. Bozkürk, 17 Ağustos 1999 Gölcük ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde, hem o kaosu yaşayan bir depremzede, hem de Sakarya SSK Hastanesi`nde deprem sonrası şartlarda sağlık hizmeti sağlamaya çalışan bir hekim olarak yaşadıklarını aktardı.

Son olarak söz alan Doç. Dr. Tanırcan da deprem mühendisliği alanında yapılan hesap ve yaklaşımlar ile yararlanılabilecek standart ve kılavuzlar hakkında bilgi verdi. Yönetmelikler hakkında da bilgi Tanırcan son olarak sismik izolasyon sistemleri kavram, yöntem ve uygulama örneklerini aktardı.

BİZİ TAKİP EDİN    |        Gizlilik Bildirimi

© 2018 Türkiye Deprem Vakfı. Tüm Hakları Saklıdır.