Bruce Bolt Madalyası Prof. Dr. Mustafa ERDİK ile Ülkemize Geliyor

Bruce Bolt Madalyası,  Sn. Prof. Dr. Mustafa ERDİK ile Şubat 2013’te Ülkemize geliyor!

Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Üyemiz, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Deprem Mühendisliği alanındaki dünya çapında en saygın ödüllerden Bruce Bolt Madalyası’na layık görüldü.

Bruce Bolt Madalyası, ABD'nde bulunan Amerika Sismoloji Derneği (Seismological Society of America), (Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü (Earthquake Engineering Research Institute) ve Kuvvetli Yer Hareketi Gözlem Sistemleri Konsorsiyumu (Consortium of Organizations for Strong-Motion Observation Systems) tarafından her yıl ortaklaşa olarak veriliyor. Ödül; Sismoloji ve Mühendislik Sismolojisi alanlarındaki bilimsel çalışmalarıyla dünyaya ışık tutmuş, Profesör Bruce Bolt adına onun ölümünden sonra verilmeye başlandı. İlk olarak 2009 yılında Deprem Mühendisliği dalındaki başarılı araştırmalarıyla ABD’li Prof.Dr. Wilfred D. Iwan’ın aldığı Bruce Bolt Madalyası’na bugüne kadar deprem yer hareketi çalışmaları ile tanınmış Dr. David Boore (ABD), depremin konusunda için önemli uygulamaları olan Prof.Dr. Kojiro Irikura (Japonya) ve deprem tehlikesi  belirleme metodlarını geliştiren Prof.Dr. Norman A. Abrahamson (ABD) sahip oldu.

Prof. Dr. Mustafa Erdik’e madalyası Şubat 2013’de Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle kentinde düzenlenecek bir konferans kapsamında takdim edilecek.

Birçok bilimsel derginin editörü olarak görev yapan Prof.Dr. Mustafa Erdik 300’ü aşkın teknik makale ve bildirinin ve 6 adet kitabın yazarı veya ortak yazarıdır. Almış olduğu ödüller arasında TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü, NATO Zirvesi Bilim Ödülü ve Birleşmiş Milletler Afetlerin Önlenmesi Ödülü bulunmaktadır.