Okulumuz Depreme Hazırlanıyor Projesi Protokolü İmzalandı

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Hasan Boduroğlu tarafından 21.02.2013 Perşembe günü imzalanan protokolle; okul yönetiminin, öğrencilerin ve velilerin, deprem konusunda bilinçlendirme ve korunma çalışmalara katılmasını sağlama, yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşarak hazırlıkların hızlandırılması, doğru yönde bilinçlendirmeye katkıda bulunma ve depremden korunma kültürü oluşturulması amaçlanıyor.

Önceden alınacak önlemlerle, depremi en az can kaybı ve hasarla atlatabileceğimiz bilgisinin aktarılması ve deprem olgusunun toplum tarafından doğru anlaşılması hedeflenen Okulumuz Depreme Hazırlanıyor Projesinin protokol imza töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, okullarda deprem eğitiminin çok önemli bir konu olduğunu belirtti ve imzalanan protokolün “Depreme karşı ne yaptın?” sorusuna iyi bir cevap olduğunu ifade etti.

Okulumuz  Depreme Hazırlanıyor Projesi, Türkiye Deprem  Vakfı’nın “Depreme Hazırlıkta En iyi Uygulamalar” çalışmaları kapsamında 2011-2012 eğitim öğretim yılında İstanbul odaklı olarak İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliği başlatılmıştı. Projenin sürdürülebilirliği kapsamında Okulumuz Depreme Hazırlanıyor Projesinin İstanbul’da okullarda uygulanması, protokol kapsamında devam edecek.