Anasayfa / Projeler / Türkiye Deprem Vakfı - Bridgestone Corporation Ortak Projesi

Türkiye Deprem Vakfı - Bridgestone Corporation Ortak Projesi

Konutlarda deprem yalıtım sistemleri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Bridgestone Corporation ve Türkiye Deprem Vakfı, ortak proje yürütmektedir. Bu proje ile Türkiye’nin farklı deprem tehlikesine sahip bölgelerinde en ekonomik yalıtım birimi (izolatör) tasarımı ve en uygun yapısal sistemin belirlenmesi amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında mevcut yapı stoğunu temsilen 5-10-15 katlı binalar geleneksel yöntemler ile ankastre tabanlı ve yüksek sönümlü kauçuk elastomer yalıtım birimleri (high damping rubber bearing - HDRB) ile deprem yalıtımlı olarak tasarlanarak performans ve maliyet karşılaştırması yapılacaktır.