TDV'nin Geleneksel Deprem Zirvesi 2013 Etkinliği Gerçekleşti

TDV’nin Geleneksel Deprem Zirvesi 2013 Etkinliği
16 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşti.

Ana temasının “İstanbul Depreme Hazırlanıyor! mu? olan zirveye ilgi ve katılım beklentilerin çok üzerindeydi.

Okul ve hastane projelerinin  ilgili ve yoğun katılımcılarının yanısıra,  İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi duyurusu ile İMO üyelerinden  zirveye ilgi ve katılım oldukça memnuniyet vericiydi...

Ülkemizde deprem bilincini oluşturmak için farklı zamanlarda çeşitli eğitimler,  konferanslar ve yayınlar gerçekleştiren TDV – Türkiye Deprem Vakfı,  Toplumsal ve Sosyal Sorumluluk anlayışı ile tüm toplumda depremden korunma kültürünün ve bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla, görsel ve uygulama odaklı projelerini büyük bir ilgi ve titizlikle yürütmeye devam ediyor.

Ülkemizde, olması muhtemel depremler ve yol açtıkları hasarlar açısından içinde bulunduğumuz tehlikeyi anlamak ve meydana gelecek olası can ve mal kaybını azaltmak için gerekli önlemlerin alınması, çalışmalarımızın temel çıkış noktasını oluşturmaktadır.

Bu inanç ile, Türkiye Deprem Vakfı 16 Mayıs 2013 tarihinde Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde “DEPREM ZİRVESİ 2013” adı altında ana teması “İstanbul Depreme Hazırlanıyor! Mu?” olan bir etkinlik ve gecesinde  gala yemeği  gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmasını, Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Prof. Dr. M.Hasan BODUROĞLU deprem olgusunun toplum tarafından doğru anlaşılmasını sağlamak ve önlem alındığı takdirde, depremin en az can kaybı ve hasarla atlatılabileceğini kamuoyuna anlatmaktır diyerek açıkladı.

Moderatörlüğünü, Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Prof. Dr. Hasan BODUROĞLU’nun yaptığı  ‘İstanbul Depreme Hazırlanıyor! mu?’ İsimli panele Dr. Murat Nurlu / Deprem Daire Başkanı / AFAD; Prof Dr. Derin Ural / İnşaat Fakültesi / İTÜ; Mehmet Tevfik Göksu / Esenler Belediye Başkanı; Doç. Dr. Sırma Ramazanoğulları Turgut / Şehir ve Bölge Planlama / YTÜ; Uzm. Dr. Tuncay Palteki / Genel Sekreter / İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneler Birliği ; ve Uzm. Dr. M. Ferudun Çelikmen / SB Afetlerde Acil Tıp Hizm. İstanbul Şube Md. panelist olarak katıldılar.

Etkinlik gündeminde ana temanın işlendiği Panel’in yanı sıra, aynı zamanda Türkiye Deprem Vakfı’nın 2011 yılından bu yana İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile yürütmekte olduğu projelerden “Depreme Karşı Okullarda ve Hastanelerde Hazırlık Çalışmaları ve Başarılı Uygulamalar” sunumları & “Plaket ve Depreme Hazırlık Ödülleri” takdimi yer almıştır.

Bu kapsamda "Okulumuz Depreme Hazırlanıyor!"- ODH Projesine İstanbul İl Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İstanbul genelinde toplam 125 okul başvuru yapmış, başvuruları geçerli olan 37 okuldan koşulları sağlayan 8 okul, Okulumuz Depreme Hazırlanıyor Projesi Denetleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından gezilerek Depreme Hazırlıktaki çalışmaları ile 3 okul    “BAŞARILI” bulunmuştur. Alfabetik olarak bu okullarımız;

ALİ KARAY ORTAOKULU, (ikinci kez başvuran ve başarılı olan okulumuz)
ÖZEL BAHÇEŞEHİR FLORYA İLKOKULU VE ORTAOKULU,
ÖZEL İSTEK BELDE İLKÖĞRETİM OKULU

BAŞARI BELGESİ VE ÖDÜL
kazanmıştır. Resimler için tıklayınız.

ODH ve HDH 2013 Denetleme ve Değerlendirme Ekibine ve  Dereceye giren okulların plaket ve başarı belgeleri İstanbul MEM Müdürü Dr.Mummer YILDIZ tarafından etkinlik sonunda takdim edilmiştir. Resimler için tıklayınız.

Aynı zamanda "Hastanemiz Depreme Hazırlanıyor!"-HDH Projesine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle İstanbul genelinde toplam 24 hastane başvuru yapmış, koşulları sağlayan ilk 6 hastane Hastanemiz Depreme Hazırlanıyor Projesi Denetleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından gezilerek İstanbul genelinde Depreme Hazırlıktaki çalışmaları ile 3 hastane “BAŞARILI”  bulunmuştur. Alfabetik olarak bu hastanelerimiz;

ARNAVUTKÖY DEVLET HASTANESİ,
KARTAL YAVUZ SELİM DEVLET HASTANESİ,
(ikinci kez başvuran ve başarılı olan hastanemiz)
ESENYURT DEVLET HASTANESİ

BAŞARI BELGESİ VE ÖDÜL kazanmıştır.
Resimler için tıklayınız.

Dereceye giren hastanelerin  plaket ve başarı belgeleri;  İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Tuncay PALTEKİ tarafından etkinlik sonunda takdim edilmiştir.

Ayrıca, İstanbul İl MEM işbirliğinde,   İstanbul Beyoğlu Rotary Kulübü destekleri ile 2012-2013 öğretim süresince İstanbul’da okullarda yürüttüğümüz MODSEA –Mobil Deprem Simülasyon Eğitim Aracı ile görsel ve uygulamalı eğitimler kapsamında yaklaşık 40.000 öğrenci ve öğretmene ulaşılmıştır.  Bu başarılı çalışmanın anısına, TDV YK Başkanı Prof.Dr.M.Hasan Boduroğlu tarafından, İstanbul Beyoğlu Rotary Başkanı Sn. Oya ERHAN’a, MODSEA Eğitmeni Özdemir GÜNDAY ve MODSEA kaptanı Ertuğrul ÇEVİK’e  teşekkür belgesi ve plaketi  takdim edilmiştir.

16 Mayıs 2013 Deprem Zirvesi Etkinlik resimleri için
 tıklayınız...

Toplumda Depremden Korunma Kültürünün Oluşturulmasında Birlikte Yol Almak Dileklerimizle…